Friday, 2024-04-19, 6:56 AM

NIHIL

Main | Registration | Login
Welcome Guest
RSS
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Noteaza site-ul meu
Total of answers: 10
  • Create your own site

  • Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0
    Main » 2009 » June » 17 » ROMANIAN EXTREME ADVENTURE
    6:06 PM
    ROMANIAN EXTREME ADVENTURE

    Pe 27 iunie 2009, in Buzau, se va da startul oficial al celei de-a patra editii a Romanian Extreme Adventure, evenimentul off-road care da alta dimensiune timpului, datorita dificultatii traseului pregatit pentru fiecare categorie auto, moto si atv.


    http://www.motoflash.ro/upload/gallery/large/489.jpg


     

    Saptamana de off-road va debuta cu trialul programat pe 27 iunie, incepand cu ora 14.30, la Maracineni jud. Buzau. Spre deosebire de 2008, cand trialul a fost programat la finalul competitiei, in 2009 concurentii vor avea destul de mult de furca, fiindca de aceasta data nu vor trebui doar sa faca show, ci vor fi nevoiti sa evolueze la capacitate maxima pentru ca trialul are rolul de prolog.

    Practic, in functie de rezultatele de la trial va fi stabilita ordinea de start pentru prima zi in munt a Romanian Extreme Adventure. Duminica, 28 iunie, se va pleca din Buzau, caravana mutandu-se pana pe 4 iulie la 120 km de oras, in Carpatii de Curbura (Masivul Nehoiu), unde, la 1100 m altitudine, va fi stabilit bivuacul tabara.

     

    Concurentii celor trei categorii vor avea de parcurs, in functie de clasa la care sunt inscrisi (Extrem sau Open), minimum 50 km zilnic, la care se vor adauga si cate doua probe speciale. La fel ca la
    rally-raid, traseul este necunoscut, participantii urmand sa-l descopere cu fiecare metru parcurs. Din acest motiv, navigatia este foarte importanta, si daca la moto aceasta se va face prin GPS, cei
    de la categoria auto vor utiliza ca instrument de baza road-book-ul.
     

    In 2009, traseul Romanian Extreme Adventure va masura 1680 km si, pentru ca evenimentul isi doreste si sa descopere zone noi din Romania, este creionat intr-o zona complet diferita de cea de anul
    trecut, cand s-a evoluat in apropiere de lacul Mocearu.
     

    Printre pilotii de off-road care vor face show la trialul de pe 27 iunie se numara Gabi Nicolae, primul pilot roman care a inscris o masina in cel mai dificil rally-raid al lumii - Dakar - si unul dintre cei mai buni piloti de off-road extrem din România. Categoria moto va fi deosebit de animata prin participarea pilotilor Vectra Racing - Mani Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu si Alex Garbacea.

    Primul este un abonat al competitiilor extreme, fiind dublu castigator al Red Bull Romaniacs, medaliat cu argint la International Six Days Enduro si triplu castigator al Romanian Extreme Adventure.
    Alex Garbacea si Romeo Duicu sunt si ei abonati la terminarea in top 10 a Red Bull Romaniacs, dar si piloti care evolueza in Campionatul Mondial de Rally-Raid - Romeo Duicu este primul roman care a terminat Dakarul in configurantia America de Sud.

    In timp ce Marcel Butuza este cel mai bine pozitionat pilot roman in clasamentul final al unui sezon
    din Campionatul Mondial de Rally-Raid, locul 8 in 2007. La clasa Open a categoriei moto, Dani Otil si Krisztian Nagy sunt doi dintre sportivii de urmarit, ambii fiind debutanti la Romanian Extreme
    Adventure Dani a concurat anul trecut doar in trialul acestui eveniment, dar avand un mare potential si un scop precis: terminarea celei mai lungi saptamani de off-road extrem din Europa.


    Romanian Extreme Adventure este un eveniment sub egida FRM s,i CNOR, organizat de Off-Road Adventure Romania si Extreme Adventure.

    Autor: xtrem    Data: 17.6.2009

    Views: 549 | Added by: nihilrock6er | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Copyright MyCorp © 2024