Friday, 2024-03-29, 4:02 PM

NIHIL

Main | Registration | Login
Welcome Guest
RSS
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Noteaza site-ul meu
Total of answers: 10
  • Create your own site

  • Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0
    Main » 2009 » July » 8 » ARTmania Festival `09
    10:21 PM
    ARTmania Festival `09

    Festivalul ARTmania va avea loc în perioada 17-19 iulie 2009 In Sibiu



    Nightwish (Finlanda), Opeth (Suedia), My Dying Bride (Marea Britanie), Tristania (Norvegia) si Pain (Suedia) vor canta la ARTmania Festival '09. Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul Artmania 2009 este organizat in parteneriat cu Primaria Sibiu, Consiliul Local Sibiu si Consiliul Judet́ean Sibiu.

    Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si Germanos, precum si online, pe www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.myticket.ro. Pana in 1 mai 2009, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonamente.

    Nightwish, un nume recunoscut la nivel mondial cu 7 albume de succes si foarte multe concerte sustinute pe scenele festivalurilor si a marilor arene din lume, va concerta in Piata Mare din Sibiu Sambata, 18 iulie 2009.

    Finlandezii se afla in turneul mondial de promovare a albumului „Dark Passion Play". Seria de concerte a inceput in octombrie 2007 si se va incheia in luna septembrie a acestui an in Hartwall Arena din Helsinki. Turneul include concerte in America, Europa, Asia si Australia, iar numarul spectatorilor este de ordinul milioanelor.

    Nightwish nu a dezamagit, iar „Dark Passion Play" este in acest moment unul dintre cele mai de succes albume cu peste doua milioane de exemplare distribuite. Show-ul spectaculos si productia costisitoare din spate au facut ca turneul de promovare sa inregistreze numeroase concerte desfasurate cu casa inchisa. La acest moment Nightwish este una dintre cele mai apreciate trupe din Europa si de peste ocean pentru prestatiile sale live.

    Anul trecut, mai exact in 15 februarie, Nightwish castiga premiul ECHO la Berlin pentru categoria "Best International Group" concurand cu Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Marilyn Manson si Within Temptation. ECHO Music Awards premieaza artistii in functie de succesul lor comercial.

    Opeth canta metal progresiv din 1990. In cei 19 ani de existenta trupa a trecut prin multe schimbari si a produs noua albume. Opeth nu ar fi ajuns pe culmile succesului de astazi fara aportul lui Mikael Akerfeldt, membru din 1992. Solist si chitarist, compozitor principal, Akerfeldt si-a dedicat intreaga cariera acestui proiect. Influentat in tinerete de trupe heavy metal precum Slayer, Black Sabbath, King Diamond si Morbid Angel, Akerfeldt s-a lasat impresionat de rockul progresiv al anilor '70 si de stilurile fusion, acustic, metal. Aceste influente se regasesc in muzica trupei.

    Mixul sonor format din parti de heavy metal si pasaje acustice, combinat cu elemente din progressive metal si progressive rock confera indentitate marcii Opeth.

    In 2006, Akerfeldt vorbea despre abordarea sa deschisa asupra genurilor muzicale in Metal Hammer Magazine: "Nu are sens sa canti intro trupa si sa mergi intro singura directie cand le poti aborda pe toate. Ar fi imposibil pentru noi sa cantam numai hard metal; el este radacina noastra ... si va ramane mereu in esenta muzicii noastre.”

    Primul album marca Opeth, Orchid, a fost inregistrat in 1994 testand limitele stilului prin sunete de chitari acustice, pian si voci curate. Albumul a primit calificative promitatoare din partea presei, au fost apreciate proportiile secventelor grele cantarite in raport cu partile acustice lejere.

    In 1996, Morningrise este lansat in Europa. Al doilea album contine cinci piese ample, intrun total de 66 de minute, piese interpretate in turneul din Marea Britanie si Scandinavia. Urmarea acestui turneu a fost lansarea internationala a primelor albume prin casa de discuri Century Media.
    My Arms, Your Hearse a fost lansat in 1998 si a marcat o tranzitie ireversibila in muzica trupei prin accentuarea rifurilor genului progressive metal si diminuarea prezentei armoniilor de chitara.

    A urmat Still Life lansat in 1999 in Europa si 2001 in SUA. Un album conceptual, spunea Akerfeldt, o poveste traspunsa printrun album integrat in stilul progresiv.
    Blackwater Park, albumul lansat in 2001 alaturi de Steven Wilson de la Procupine Tree a fost catalogat de Allmusic ca fiind impresionant si foarte inspirat, zdruncinand conventiile compozitionale ale stilului. Opeth pleaca pentru prima data intrun turneu mondial de promovare si apare la Wacken Open Air in 2001 in fata unui public de peste 60.000 de ascultatori.


    Deliverance si Damnation au aparut la un an diferenta, in 2002 si 2003, albume concepute pentru a fi lansate impreuna, la sugestia lui Jonas Renkse de la Katatonia, vechi prieten cu Akerfeldt, care i-a propus sa scrie un album heavy si altul soft. Albumele au generat prima intrare in topurile americane si aproape 200 de concerte in 2003 si 2004. Opeth lanseaza primul lor DVD, Lamentations (Live at Shepherd's Bush Empire 2003), care contine un concert de doua ore si un documentar despre inregistrarile albumelor Deliverance si Damnation.

    In 2005, trupa semneaza contractul cu Roadrunner Records si lanseaza in iunie Ghost Reveries, album pentru care trupa a repetat trei saptamani inainte de a intra in studio, ceva nou pentru Opeth, trupa care nu mai repetase inainte de inregistrari din vreme productiei My Arms, Your Hearse, in 1998. Chiar de la lansare, Ghost Reveries ocupa locul 64 in topul din SUA si numarul noua in Suedia, un nou record pentru Opeth. In 2006 apare al doilea DVD si o relansare a albumului cu o piesa bonus, un cover dupa Soldier of Fortune, Deep Purple.

    Anul trecut a fost lansat Watershed, albumul cu sapte piese remarcabile. Chiar de la lansare Watershed o intrat pe numarul 23 in topul Billboard 200 si pe prima pozitie in topul albumelor din Finlanda.

    My Dying Bride sau MDB, cum spun fanii britanicilor invitati in România, a lasat o impresie extraordinara publicului de la ARTmania '07 si a ramas cu o amintire placuta legata de Sibiu si festival. La cerea fanilor si numai multumita lor, MDB si-a confirmat participarea la aceasta editie a Festivalului de la Sibiu. Concertul este dedicat promovarii ultimului album intitulat "For Lies I Sire".

    Desi My Dying Bride a debutat cu stilul doom metal, vocea fara tonuri foarte joase s-a auzit chiar de la al doilea album "Turn Loose the Swans". "The Angel and the Dark River" din '95 a marcat disparitia vocilor morbide care urmeau sa revina abia in '99 pe "The Light at the End of the World". My Dying Bride se foloseste inca de la primul album integral din '92, "As the Flower Whiters", de influente din muzica clasica prin folosirea clapelor si a sunetelor de vioara.

    In '95 MDB lansa "The Angel and the Dark River" pentru ca la sfârsitul anului sa cânte trei luni de zile in turneu cu Iron Maiden, o perioada de promovare ce i-a câstigat trupei mii de noi fani. My Dying Bride a produs zece albume in 19 ani de existenta, sapte compilatii si trei productii video.

    Muzica lor se remarca prin riffuri dure in masuri lente si versuri obsesive impletite intro compozitie epica rafinata. Ultimul album MDB tinde spre conturarea unei atmosfere sonore liniare si relativ aplatizate in care apar din când in când si momente de furie. "For Lies I Sire" a marcat si o schimbare in componenta trupei: Katie Stone cânta la clape si vioara in locul artistei Sarah Stanton. Katie va interpreta in concerte si partile cântate pâna in '98 de Martin Powell.

    Pain este un proiect "industrial metal" din Suedia. Conceptul initial a pornit ca un hobby sustinut de Peter Tägtgren a carui idee a fost sa imbine stilul metal cu influentele techno. Tägtgren este in acelasi timp vocal-chitarist al trupei Hypocrisy si producator in propriul sau studio, The Abyss. Influentat de albumul Soul of a New Machine produs de Fear Factory, Peter a decis sa lanseze Pain. Initial, Pain a fost gandit sa functioneze precum o trupa "heavy metal" in care Tägtgren ar fi cantat la toate instrumentele, dar intro zi o intamplare a schimbat proiectul pentru totdeauna. "Am luat un calculator si am inceput sa ma joc cu ritmuri digitale care au generat tot felul de rezultate", spunea Peter. "Dintr-odata, am inceput sa fac acest gen de muzica, oricum ar fi ea numita. A fost un simplu experiment realizat din dorinta de a produce ceva diferit. Singura muzica pe care o facusem pana atunci era fie black, fie death metal, iar eu vroiam mai mult si m-am gandit sa incerc si altceva mergand catre sunete electronice."

    Albumul de debut a fost lansat in 1997, iar de atunci Pain a produs inca cinci albume si un DVD. Ultimul album Pain, "Psalms Of Extinction" prezinta loop-uri de percutie intro versiune cel putin originala; de exemplu, "un loop a fost inregistrat din sunetul emis de chitara in timp ce era deconectata", iar pe album sunt frecvent intalnite inovatii de acest gen. La inceputul lunii februarie 2006, blabbermouth.net anunta semnarea contractului dintre Pain si Roadrunner Records. In prezent, Pain apartine casei de discuri Nuclear Blast Records si se afla in tur

    Tristania este considerată una dintre primele trupe de Gothic Metal. În 1996, în urma destramării trupei Uzi Suicide, Morten Veland, Einar Moen și Kenneth Olsson pun bazele noii trupe. Ulterior, vor intra în componenta formaței Anders Hilde, Vibeke Stene și basistul Rune Osterhus


    În mai 1997 Tristania produce primul EP, iar în acelasi an lansează primul lor album integral, "Widow's Weeds". Un an mai tîrziu, după lansarea piesei "Angina", formatia lanseaza "Beyond the Veil". Considerat cel mai bun album marca Tristania, "Beyond the Veil" este reprezentativ pentru soundul lor specific prin atmosfera sonoră puternic decorată cu linii melodice tulburătoare. Acest album marchează totodată și despartirea lui Morten Veland de trupă.


    În 2001 apare cel de-al treilea album, "World of Glass", înregistrat cu Ronny Thorsen din Trail of Tears, Jan Kenneth Barkved si Osten Bergoy. Bergoy va rămâne în formație definitiv, alaturi de Kjetil Ingebresthsen, interpretul vocilor morbide din "World of Glass".


    În 2005 Tristania lansează "Ashes", primul album produs de casa de discuri SPV. "Ashes" se indepărteaza de soundul gotic de atmosferă si se incadreaza intr-un stil mult mai apropiat de genul progresiv. Absența corului din acest album remarcabil marchează o sensibilă simplificare  a complexității partiturilor și a lirismului trupei. Turneul european de promovare a generat o altă schimbare prin mentinerea chitaristului Svein Terje Solvand, contractat initial numai pentru perioada concertelor. Urmează plecarea lui Kjetil Ingebrethsen din aprilie 2006 și a solistei Vibeke Stene în 2007. Mariangela Demurtas este oficial noua interpreta a trupei alături de care Tristania va porni în turneul din 2009.


    "Illumination", albumul norvegienilor lansat în 2007 la casa de discuri Steamhammer a fost produs de Waldemar Sorychta, binecunoscut pentru productiile trupelor Timat, Samael, Moonspell si Therion. Rezultatul este remarcabil prin piese de calitate aranjate într-un album omogen. Tristania a înregistrat "Illumination" acompaniată de un cvartet de coarde, initiativa care s-a dovedit un succes. Anders Høyvik afirmă că schimbarea evidentă de ritm de la Ashes la "Illumination" aduce un plus de putere și energie.


    Tristania va urca pe scena festivalului Artmania 2009 in prima zi, pe 17 iulie.


    SURSA:www.artmania.ro



    Views: 905 | Added by: nihilrock6er | Rating: 5.0/1
    Total comments: 1
    1 sopra  
    0
    super tare art`mania rules

    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Copyright MyCorp © 2024