Thursday, 2024-04-25, 0:15 AM

NIHIL

Main | Registration | Login
Welcome Guest
RSS
«  July 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Noteaza site-ul meu
Total of answers: 10
  • Create your own site

  • Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0
    Main » 2012 » July » 25 » Rock Climbing - notiuni de baza
    12:11 PM
    Rock Climbing - notiuni de baza

    Climbing-ul poate fi descris ca activitatea de a urca pe munte, deal sau orice teren abrupt sau perete artificial.

    De-a lungul anilor, din ce in ce mai multi oameni descopera beneficiile climbing-ului, fie ca sport, fie ca forma de recreatie.


    Exista mai multe tipuri de climbing, fiecare cu propriile particularitati si metode. Exista cateva cai de a le delimita, care variaza in functie de suprafata de climbing. Astfel, ne putem referi la Mountaineering, Ice Climbing, Bouldering, Indoor Climbing, si Rock Climbing.

    In ultimii ani, Rock Climbing-ul a devenit un sport extrem de cautat, precum si o varianta de petrecere a timpului liber pentru sute de simpatizanti ai sporturilor outdoor.

    Insa chiar si Rock Climbingul exista in mai multe variante: Climbing traditional, Bouldering sau Indoor Climbing. Desi este considerat, general vorbind, un sport destul de riscant, care necesita conditie fizica si rezistenta, presupune un tip diferit de provocare, distractie, si un plus de adrenalina. Este probabil unul dintre motivele pentru care tot mai multi oameni sunt entuziasmati cand vine vorba de acest sport.

    Scopul acestui articol este de a veni in intampinarea tuturor celor care doresc sa se informeze asupra Rock Climbing-ului. Daca ai mai incercat acest tip de sport, iti poti suplimenta cunostintele, la fel de bine cum poti afla informatii importante in cazul in care esti incepator.

    Retine totusi ca Rock Climbing-ul este un sport periculos. Iar acest lucru poate fi valabil chiar daca ti-ai luat toate masurile de siguranta.

    Din ce in ce mai multi oameni sunt interesati in prezent de acest tip de activitate. Tehnicile de climbing sunt in permanenta imbunatatite, in timp ce echipamentul necesar practicarii sportului "sufera” modificari inmod constant, tocmai pentru a oferi numerosilor utilizatori comfort si calitate.

    Tinand cont de faptul ca este un sport solicitant si periculos, te-ai putea mira de ce este atat de popular. Motivele sunt numeroase insa. Spre exemplu…

    - Rock Climbing-ul nu e niciodata plictisitor. Sunt atatea trasee pe care poti sa le descoperi, iar daca te-ai saturat de pereti abrupti sau de vreme, poti incerca mereu ceva nou altundeva.

    - Provocarea este maxima. Fiecare zi petrecuta pe stanci este o noua sansa de a iti perfectiona abilitatile de climber. La fel de bine cum poate fi si o oportunitate de a-ti testa limitele, explorand trasee noi si mai dificile de fiecare data.

    - Iti ofera un sentiment de deplina libertate si aventura. Majoritatea climberilor iubesc ceea ce fac datorita sentimentului pe care il au cand escaladeaza terenuri inalte. Mai mult, vei avea avantajul ca, praticand acest sport, vei putea ajunge "in varful lumii”. Cu alte cuvinte, oriunde si oricand ai chef.

    - Vei avea parte de o panorama fara egal. In cautare de noi rute, climberul va da peste peisaje din cele mai exotice si mai neasteptate. Mai mult, tine minte ca odata ajuns in varf, nimic nu se compara cu panorama imprejurimilor. Iti va taia respiratia.

    Scurt istoric

    Istoria Rock Climbing-ului poate fi pus ape seama Mountaineering-ului, din moment ce practicantii acestui sport sunt intotdeauna manati de tentatia de a incerca noi experiente si de a escalada terenuri mai provocatoare si mai abrupte. Cu alte cuvinte, pe stanci si varfuri montane.

    Pentru multi ani, Rock Climbing-ul a reprezentat doar un mod de antrenament pentru expeditii. In 1920 insa, a inceput sa prinda contur in Statele Unite ca un factor essential in sportul montan. In 1950 era deja considerat un sport de sine statator. Din ce in ce mai multi oameni erau interesati de aceasta practica.

    Acesta a fost inceputul catre o dezvoltare perpetua, care se continua si in prezent. Fapt ce nu poate decat sa semnalizeze in permanenta dificultatile la care e supus Climberul.

    Pentru ca a devenit cunoscut si practicat in multe tari, s-au dezvoltat si mai multe stiluri proprii de climbing, care variaza in functie de duritatea terenului, altitudine, inclinatie, uz de sfori sau nu.

    sursa: www.xtreme.ro
    Views: 717 | Added by: nihilrock6er | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Copyright MyCorp © 2024